1logo

Az 1% felhasználásáról
 


 2016. év        46 768 Ft
 2015. év     171 132 Ft
 2014. év        67 627 Ft


  RENDELKEZŐ NYILATKOZAT A BEFIZETETT ADÓ EGY SZÁZALÉKÁRÓL

A kedvezményezett adószáma:
18210448-1-43

A kedvezményezett neve:
Tündérkert Európai Alapítvány


TUDNIVALÓK

Ezt a nyilatkozatot akkor töltse ki, ha valamely társadalmi szervezet, alapítvány vagy külön nevesített intézmény, elkülönített alap javára kíván rendelkezni. A nyilatkozatot tegye egy olyan postai szabvány méretű borítékba, amely a lap méretét csak annyiban haladja meg, hogy abban a nyilatkozat elhelyezhető legyen.

Kik nyilatkozhatnak az adó 1 százalékról?
Bárki, aki személyi jövedelemadó-bevallást, adónyilatkozatot vagy egyszerűsített bevallást ad, illetve adókötelezettségét munkáltatói adómegállapítás útján teljesíti, jogosult az adójának meghatározott részéről rendelkezni. Ezen felül az egyéni vállalkozók és az őstermelők is jogosultak rendelkezni, ha az említett tevékenységből vagy más jogcímen szereznek az összevont adóalapba tartozó jövedelmet.

Kiknek ajánlható fel az adó 1 százaléka?
Kedvezményezettet két csoportból lehet választani: a civil, illetve egyházi kedvezményezettek közül.
Civil szervezetek:
Ide tartoznak a közhasznú tevékenységet a törvényben meghatározott ideig ténylegesen folytató egyesületek, alapítványok, és közalapítványok. Ezen kívül a törvény még számos kedvezményezettet felsorol Egyházak: Ebbe a csoportba tartoznak az Egyházi Törvény által elismert egyházak, vallásfelekezetek, vallási közösségek feltéve, ha az adóhatóság technikai számmal látta el. A technikai számok innen szerezhetők be.


Nyilatkozat az adó 1 százalékról:
A nyilatkozat a bevallási nyomtatvány részét képezi, így az a magánszemély, aki adóbevallást, adónyilatkozatot vagy egyszerűsített bevallást ad, a nyomtatvány megfelelő lapjának (a 1153 és 1153E számú bevallás EGYSZA lapja, 1153ANY számú bevalláshoz kapcsolt EGYSZA lap) kitöltésével rendelkezhet. A nyomtatványnak ezen lapján mindkét kedvezményezetti kör részére lehet rendelkezni. Amennyiben valaki csak egy kedvezményezettet kíván megjelölni, a másik rubrikát ne töltse ki, illetve azt ki is húzhatja.

FONTOS!

A rendelkezése csak akkor érvényes és teljesíthető, ha a nyilatkozaton a kedvezményezett adószámát, a borítékon pedig az ÖN NEVÉT, CÍMÉT, és ADÓAZONOSÍTÓ JELÉT pontosan tünteti fel.

Oldal tetejére

MegosztásFőoldal Támogatottjaink Partnerprogramok Dokumentumok Referenciak Pályázatok Közhasznúsági jelentés Az 1 % felhasználása Kapcsolat